Gezonde Sportieve Toer 50+

Kracht en conditietraining in het Bergense duingebied

Inleiding

Kennismaken met beweegactiviteiten senioren

In de 'Gezonde Sportieve Toer’ wordt het kennismaken met beweegactiviteiten gecombineerd met aspecten als voeding, de balans tussen spanning en ontspanning en een gezonde leefstijl. Het doel van het programma is kennismaken met het lokale beweegaanbod in de gemeente Bergen. Maar daarnaast worden deelnemers geïnspireerd met kennis over een Gezonde leefstijl. Deelnemers stellen zélf het beweegprogramma samen, graag horen wij welke sporten jullie voorkeur heeft!

De Gezonde Toer start, bij voldoende animo, in zowel Bergen als de Egmonden. Aanmelden kan door een mail te sturen naar de buurtsportcoaches, met daarbij de ingevulde vragenlijst, zie downloads.

Hierbij meer informatie over de gezonde beweegnorm:

https://www.hartstichting.nl/gezond-leven/beweging/beweegnormen

Aanbod

Gedurende 6 tot 8 weken komen de deelnemers tweemaal per week bij elkaar. Zij volgen verschillende sportieve clinics die zij vooraf zelf kiezen. Altijd al eens willen schaatsen, zwemmen, yoga of handbal willen spelen? Geef jullie top 3 aan ons door, wij maken er een mooi beweegprogramma van. We organiseren tijdens het beweegprogramma ook interactieve bijeenkomsten, deze worden verzorgd vanuit verschillende disciplines, zoals een diëtist, mensendieck  therapeut, fysiotherapeut en leefstijlcoach. 

Iedereen in de gemeente mag deelnemen, “of je nu begin 50 bent of ver in de 80”. 

Dus stuur ons een mailtje: e.devos@hollandsportbv.nl (Eefke, Egmonden) of naar e.kraakman@hollandsportbv.nl (Elles, Bergen).

Contact

Holland Sport

Elles Kraakman en Eefke de Vos

Terborchlaan 301
1816MH Alkmaar

   

Downloads

Vragenlijst Gezonde & Sportieve Toer