Update Sport en Corona

Sportvereniging versus Corona

Inleiding

Spelregels voor sport in het kort


Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, zijn er maatregelen voor sport.

De maatregelen zijn:

- Maximaal 4 personen mogen met elkaar sporten (binnen en buiten). Zij houden onderling 1,5 meter afstand.
- Voor binnensporten (en groepslessen) geldt een maximum van 4 personen (exclusief instructeur). En er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.
- Voor buitensporten (en groepslessen) geldt een maximum van 4 personen (exclusief instructeur). Zij houden onderling 1,5 meter afstand.
- Meerdere groepjes en groepslessen naast elkaar is mogelijk, zolang zij onderling niet mengen.

Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.

- Er worden geen wedstrijden gespeeld.
- Voor topsporters gelden uitzonderingen.
- Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld tegen sporters van andere verenigingen. Onderlinge trainingspartijen mogen wel. Kinderen met klachten blijven thuis.
- Publiek bij sport is niet toegestaan.
- Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

De spelregels voor sport vanuit de Rijksoverheid kunt u hier lezen.

Om te sporten binnen deze maatregelen hoeft geen toestemming van de gemeente te worden gevraagd.

Ondanks de aangepaste noodverordening, blijft er een grijs gebied over. Voor alles geldt: gebruik gezond verstand bij het bepalen en afvragen of een bepaalde training of les wel of niet kan in welke vorm. Het moet goed uitlegbaar zijn naar de basisregels.

In sportaccommodaties worden douches en kleedkamers gesloten. Toiletten kunnen wel geopend blijven.

Voor sporten binnen geldt voor volwassenen dat er alleen individueel of in groepen van 4 personen mag worden gesport en volwassenen steeds 1,5 meter afstand moeten houden. In totaal mag er door 30 personen worden gesport. Er mogen meerdere groepjes van 4 zijn (tot een maximum van 30), maar onderling en tussen de groepjes moet steeds minimaal 1,5

Voor jongeren tot en met 17 jaar geldt dat ze in grotere groepen en in teamverband mogen sporten, maar vanaf 13 jaar wel afstand moeten houden tot de trainer.

Voor sporten buiten geldt dat volwassenen alleen individueel of in groepen van max 4 mogen sporten, met 1,5 meter afstand tussen de deelnemers. Een sportveld mag wel ingedeeld worden in verschillende vakken, met per vak een groep van twee personen, zolang de groepen duidelijk  van elkaar gescheiden zijn (minimaal 1,5 meter) en de groepjes individueel duidelijk herkenbaar blijven. Een trainer of instructeur telt niet mee bij de 4 personen.

Voor personen tot en met 17 jaar geldt dat ze wel met meer dan 4 personen mogen sporten en onderling, op de eigen club, (oefen)wedstrijden mogen spelen. Wedstrijden tegen/bij andere clubs zijn niet toegestaan. Publiek bij trainingen is niet toegestaan. Douches en kleedkamers moeten gesloten zijn. Er is alleen een uitzondering voor toiletten.