Zwaai-Expeditie

Zwaai-Expeditie

Inleiding

Op donderdag 1 oktober, tussen 9.00 en 9.30 uur, gaf burgemeester Peter Rehwinkel het officiële startsein bij de Lucebertschool en de Matthieu Wiegmanschool in Bergen voor ’Zwaaien voor een glimlach’. Dit is een landelijk initiatief dat in de Week tegen de Eenzaamheid, van 1 tot 8 oktober, in de gemeente Bergen wordt uitgevoerd door Steunpunt Eenzaamheid in samenwerking met Holland Sport en de buurgemeenten Castricum en Heiloo.
Dit project wil laten zien dat we snel, makkelijk en veilig contact kunnen maken door eenvoudigweg even te zwaaien; naar buurtgenoten of willekeurige voorbijgangers.

De gekleurde zwaaihandjes in verschillende vormen door de gemeente heen nodigen uit elkaar te groeten. Overal waar een zwaaiende hand op de stoep is getekend of een papieren zwaaihand op het raam hangt, kunt je zwaaien naar de bewoners. We hebben allemaal contact nodig en zo’n klein gebaar als een vriendelijke zwaai naar een buurtgenoot doet goed. Zeker gezien de beperkingen in sociale contacten door COVID-19 is elk contact op afstand van belang. Met iets kleins als zwaaien kun je al iets groots betekenen voor een ander!

Voor basisschoolleerlingen is een zwaai-expeditie ontwikkeld door Jessie Jongstra van Holland Sport. https://www.welzijnbergen.nl/media/304/zwaai-expeditie-(1).pdf

Overal waar een zwaaihand op de stoep is getekend of op het raam hangt kan je zwaaien naar de bewoners. Maar we hebben er natuurlijk ook leuke en actieve opdrachten bij bedacht waar je een leuke prijs mee kunt winnen! Wil jij graag de route lopen en de bewoners van gemeente Bergen een leuke dag bezorgen door naar ze te zwaaien? Dan kun je de route en de bijbehorende opdrachten uitprinten en wie weet ben jij wel de persoon of de groep die een leuke prijs wint!

Voor meer informatie over het project Zwaaien voor een Glimlach én de zwaairoute:

https://www.welzijnbergen.nl/laatste-nieuws/actueel/zwaaien-voor-een-glimlach-doet-u-ook-mee-van-1-8-oktober

Contact

Holland Sport
Elles Kraakman en Eefke de Vos
E-mail: e.kraakman@alkmaarsport.nl
Facebook: www.facebook.com/buurtsportcoachbergenegmondschoorl/

Downloads

Zwaai-Expeditie

Facebook